Top

Nieuws 2018

 

Voor het tiende jaar alweer!

STRANDYOGA BERGEN AAN ZEE

In juni, juli en augustus

Ontspannende hatha yogales (m/v)  75 minuten  

op een stille plek aan de duinrand.

Ieder weekend   10.30 uur

Zaterdag verzamelen bij strandpaviljoen Blooming Beach

Zuidelijkste strandslag parkweg 37 Bergen aan Zee

Zondag verzamelen bij strandpaviljoen Noorderlicht v/h uitdekunst

Noordelijkste strandslag

én 700 meter noordwaarts lopen.

10.30 verzamelen we op de paviljoens.

Vrije inloop, meenemen flesje water, doek  en 12,50

Ik zie ernaar uit jullie ( weer) te ontmoeten!

Bij twijfel i.v.m.  het weer

bel of app me even

Jetty 06 5511 3494  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Over de yoga van Jetty

 

Ik geef de lessen in Bergen en Schoorl in mooie, ruime  studio's midden in de natuur waar buitenyoga in de prachtige tuinen tot de mogelijkheden behoort. 

De lessen in de nieuwe studio in Schoorl starten  in september 2018

Jetty over yoga

Yoga betekent letterlijk balans, in balans zijn betekent voor mij zonder ballast zijn, fris blijven door op te schonen en mee kunnen bewegen met wat zich aandient, elke dag opnieuw. Toeschouwer zijn, nieuwsgierig naar jezelf. Het beleven van de yogahoudingen  en ademoefeningen, de meditatie, concentratie en ontspanning. Het voelen en ruimte maken in  lijf en ademstroom , in hoofd en hart, zodat meer beweging kan ontstaan. Stil worden zodat zaken je kunnen toevallen zoals  inzicht en creativiteit. Immers in een vol hoofd en een gespannen lichaam is daar geen ruimte voor!

Yoga is voor iedereen

Je hoeft niet jong, slank en lenig te zijn om aan yoga te doen, ieder lichaam is geschikt om yoga te beoefenen, yoga heeft niets te maken met de buitenkant maar gaat puur om wat je van binnen voelt. De  ruimte in je lijf leren ervaren en in stilte leren zijn met wat je innerlijke wereld je duidelijk wil maken, zodat deze kan ontwikkelen en je ziel door je heen kan schijnen, want dat is de bedoeling, mee bewegen met wat zich aandient, elke keer opnieuw zodat je los kunt laten wat jou niet langer dient op emotioneel , mentaal en fysiek nivo. Ik noem het "je troep opruimen", het echte werk, wat er werkelijk toe doet en waar soms lef voor nodig is.

Yoga aan de zee

Gevoelswetenschap

Yoga is een gevoelswetenschap en jij bent degene die voelt en ervaart, via het lichaam ervaren we immers de wereld?! De  hatha yogahoudingen en de  ademoefeningen, ofwel asana's en pranayama genoemd in het sanskriet, worden tijdens de lessen gegeven in een vloeiende vorm waarin het hele lichaam aan bod komt, door soms wat langer onder begeleiding in een houding te blijven en naar de soms pijnlijke plekken toe te ademen wordt je je steeds bewuster van je disbalans en krijg je al vrij snel inzichten waar het eventueel vandaan komt en dat je de keuze hebt zaken anders te doen.

Meditatie

In iedere yogales zijn er twee  meditatiemomenten en een Pranayama ( ademoefening), in het begin en aan het einde van de les voorafgaand aan  de ontspanning. Soms een geleide meditatie waarin je meegaat met de stem, de muziek of je ademstroom. Een loopmeditatie behoort ook tot de lessen, dit is fijn om buiten te doen in de strandyoga lessen of in de Berkeley waar we de beschikking hebben over twee tuinen.

Strippenkaarten

Ik vind het fijn als  mensen op een vaste dag en tijd in de week de  lessen volgen zodat er  verbinding ontstaat in  de groep,  maar omdat deze tijd waarin men het druk heeft vraagt om flexibiliteit, bied ik lessen op meerdere plekken  en tijden aan zodat je kunt switchen. Een strippenkaart van 10 lessen is 125 euro,  12 weken geldig  en kun je in alle lessen afstempelen.

Doelgroepen

Ik geef hatha en kashmiryogales aan volwassenen en rustige yogalessen voor wat oudere mensen.

In mijn praktijk " verdieping op zolder "in Bergen  coach ik mensen via Yoga & gesprek met betrekking tot alcoholafhankelijkheid.

De website wwwvrijvanalcohol.nl komt binnenkort online.

Zomeryoga Strandyoga en yogaweekenden

Gedurende de zomer zijn de reguliere lessen bij mooi weer  buiten, in het weekend zijn er vrije inlooplessen op het strand van Bergen aan zee. In het eerste weekend van september  organiseer ik met vrienden  het jaarlijkse  yogaweekend aan zee.

Reacties;

Jetty let, tijdens de oefeningen bijzonder goed op de houding van de cursisten, dit vind ik als fysiotherapeut heel belangrijk  Ellis Cleve 

Innerlijke rust, sereniteit, kalmte, even terug bij mezelf  Mia 44 jaar

Ik voel me na de yogales altijd langer " heerlijk" Vera 60 jaar

Een totaal aandachtsmoment voor lichaam en geest Tom 48

Inspirerende fijne lessen en je hippieachtige uitstraling vind ik leuk Anke 63

Ontspannen en energiek kom ik er vandaan, nieuwsgierig ga ik naartoe Marianne 56

Sprankelende energieke lessen op prachtige locaties Johan 44

Jetty is zeer vakkundig, hartelijk en subtiel  Anna 41 

 

Proefles

Informeer naar de mogelijkheden  voor een groepsles op strand of op locatie, bijv. met lunch of diner.

 Bel/app  of mail 

Jetty Stammes 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

072-5814172   06-55113494

joomla template 1.6